Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tieto-osio

 

HAHMOT

Luettelo hahmoista, joita simisi saattavat joskus kohdata tai muuttua itse sellaiseksi.

Alien

Voit saada alienin perheeseesi, jos laitat miespuolisen simin tähystämään kaukoputkella. Hyvällä tuurilla avaruusoliot kaappaavat simisi avaruusalukseena. Voit lisätä kaapatuksi tulemisen todennäköisyyttä käyttämällä kalleinta kaukoputkea. Kun avaruusoliot palauttavat simin, simi on raskaana ja saa alienvauvan.

Vampyyri (Yöelämässä)

Ollessasi Stadilla pimeän aikaan, saatat kohdata vampyyrin. Ne tunnistaa harmaasta ihosta, punaisista silmistä ja vampyyrin hampaista. Jos simisi on hyvissä väleissä vampyyrin kanssa, vampyyri voi suostua puremaan simiä, joilloin tämä muuttuu itsekin vampyyriksi. Vampyyreillä on erikoisia ominaisuuksia, ne voivat muun muassa lentää vampyyrin muodossa. Päiväsaikaan vampyyrit kannattaa laittaa omaan arkkuunsa nukkumaan, sillä päivänvalo ei tee niille hyvää!

Vihersim (Vuodenajoissa)

Simi muuttuu vihersimiksi, mikäli ruiskuttaa hedälmäpuihin paljon myrkkyä. Vihersimeillä on vain kolme tarvepalkkia: auringonvalo, vesi ja rakkaus. Klikkaamalla vihersimiä voi valita toiminnon "kasvata vihervauva", joilloin taaperokasvisim syntyy välittömästi. Vihersimeillä on kolme ikävaihetta, taapero, aikuinen ja vanhus. Jokaisella vihersimillä on valmiina puutarhanhoidon kultainen ansiomerkki.

Zombi (Yliopistossa)

Kaikki yliopiston suorittaneet simit voivat työskennä mystiikan alalla. Mystiikan alan urapalkinto on haudantakain, jolla voi soittaa viikatemiehelle. (Jos olet valmis huijaamaan, käytä koodia unlockCareerRewards ja valittu simi saa kaikki urapalkinnot.) Viikatemieheltä voi ostaa kuolleen simin takaisin maan päälle. Jos maksat liian alhaisen hinnan, simi palaa zombina.

Ihmissusi (Lemmikkielämää)

Ihmissuden saaminen lienee hankalinta kaikista hahmoista. Muuttaaksesi simi ihmissudeksi, simin täytyy ystävystyä johtajasuden kanssa. Johtajasuden tunnistaa keltaisista kiiluvista silmistä. Kun simin ja suden välit ovat tarpeeksi hyvät, susi voi purra simiä, jolloin tämä muuttuu ihmissudeksi. Päiväsaikaan simi on normaali, mutta aina yön tullen simi muuttuu ihmissudeksi. Ihmissusien erikoisiin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa se, että ne ovat taitavia eläntenkouluttajia.

Lampunhenki (Vapaa-ajassa)

Jos simeillä on tarpeeksi vapaa-ajan harrastusintopisteitä, ennustajaeukko saattaa tuoda simeille taikalampun. Lampun voi myydä, tai sitä voi hieroa. Hieromalla lampusta nousee lampunhenki, jolta voi pyytää kolmea toivomusta. Simit voivat toivoa kauneutta, mielenrauhaa, rikkautta, kykyä huijata kuolemaa, ikuista nuoruutta tai kuolleen simin henkiinherättämistä.

Isojalka (Matkoilla)

Kolmijärven piilotetulla tontilla asustaa isojalka. Päästäksesi sinne, simeillä täytyy olla piilotetun tontin kartta. Isojalan voi pyytää muuttamaan simejen luokse. Isojaloilla on kaikki taidot huipussaan, ja ne omavaat kaikki ansiomerkit.

Kanikamu

Jos simin sosaalisuuspalkki on nollilla, taivaalta hyppää simin seuraksi kanikamu. Simi voi kohottaa sosiaalisuuttaan vaikkapa halailemalla tai tappelemalla kanikamun kanssa. Kaneja on kolmea eri väriä: keltainen, punainen ja sininen. Kun sosiaalisuuspalkki on noussut, kanikamu lähtee pois.

Viikatemies

Viikatemies tulee noutamaan kuolleet simit pois. Viikatemiehen mukana voi tulla hulatyttöjä tanssimaan, mikäli simin tavoitepisteet ovat erityisen korkealla. Karismaattiset simit voivat anella pelastusta rakkaansa kuolemalta, ja hyvällä tuurilla simi pelastuu. 

Terapeutti

Terapeutti saapuu aina kun simin tavoitepalkki on mennyt liian punaiselle. Hän nostaa simin pystyyn ja antaa tälle terapiaa, kunnes lähtee. Tämän jälkeen simin tavoitepalkki on hieman noussut.

Servo (Kauppa-auki)

Robotinrakennuksen kultaisen ansiomerkin omaavat simit voivat rakentaa rakennuspöydällä servon. Servo on simin kaltainen ohjattava robotti, jolla on samat toiminnot kuin simeilläkin. Servot muun muassa hoitavat ahkerasti talouden kotitöitä. Voit rakentaa mies- tai naispuolisen servon. Servojen ainut tarve on energia, jota ne täyttävät latautumalla.  

Noita (Kaupunkikämppä)

Yhteisötontilla ollessasi paikalle saattaa ilmestyä noita. Jos ystävystyt noitaan, ja saat pitkäaikaiseen suhteeseen vähintään 20 pistettä, simi voi pyytää noitaa opettamaan tälle taikoja. Sitten simi muuttuu noidaksi. Noidat ovat joko pahoja tai hyviä. Noitana ollessa simi voi opetella taikoja ja käyttää niitä. Simit voivat liikkua luudalla eri tonteille. Simin muuttaneelta noidalta voi ostaa noidankattilan, jolla ainekset loitsuhin tehdään, sekä loitsukirjan. Noidat voivat lentää luudallaan päänoidan linnaan, jonne vain noidat pääsevät. Noita voi luoda itselleen taikalemmikiksi kissan, jos koneelle on asennettu myös Lemmikkielämää -lisäosa.

 

HAAMUJEN VÄRIT

punainen: kuollut tulipalossa

keltainen: kuollut sähköiskuun

sininen: hukkunut

läpinäkyvä: kuollut nälkään

vaaleanpunainen: pelästynyt kuoliaaksi nähdessään haamun

oranssi: jäänyt satelliitin alle

valkoinen: kuollut vanhuuteen

vaaleanvihreä: joutunut lehmäkasvin syömäksi

vihreä: kuollut sairauteen

violetti: kärpäskuolema (simi on ollut liian sotkuisessa huoneessa pitkään)

 

ANSIOMERKIT

robotinrakennus

kassakoneen käyttö

kukkien sidonta

lelujen teko

myyminen

hyllyjen täyttö

kauneuden hoito

kalastus

puutarhanhoito

 

SAIRAUDET

flunssa

nuhakuume

ruokamyrkytys

keuhkokuume

aamupahoinvointi (vain raskaana olevilla simeillä) 

©2019 Bluesims - suntuubi.com